top of page

Referenssit Suomesta ja Virosta eri alojen ammattilaisilta luennoistamme, prosessikoulutuksistamme ja valmennuksistamme 

Dave Snowden (Creator of Cynefin framework) and Laidi Surva (project manager of Estonian Ministry of Justice) have both written articles of our work to our Conflict resolution book “Lasten ja Nuorten konfliktit – Opas haastavien tilanteiden ratkaisemiseen”. In the book you can find translations in Finnish and here you can read the original text in english. Dave writes his thoughts about how he sees our work with Cynefin and Laidi Surva writes how she sees our trainings and conflict resolution skills has effect in Estonian multiprofessional networks work among crimes and conflicts.

Heikki Turkka ja Julia Saarholm tekevät työtään niin suurella sydämellä, ammattitaidolla, sitoutuneisuudella ja sinnilläkin, että heistä on malliksi haastavien lasten ja nuorten kanssa työskenteleville. Luovuttaa ei saa ja luovuutta on löydyttävä ja keksittävä sitten vielä vähän lisää. Ihailen heidän asennettaan ja otettaan niin käytösoireisten, syrjäytymisvaarassa olevien nuorten kanssa kuin myös nuorten aikuisten yliopisto-opiskelijoiden kanssa. Olen hyödyntänyt heidän asiantuntemustaan myös yliopistomme opintojaksolla teemalla "Kohtaamisia vaikeasti rakastettavien nuorten kanssa", ja toivon, että voimme tehdä jatkossakin yhteistyötä yhä moninaisemmin! Opiskelijoiden palaute oli laidastaan ylistävää: "Teidänlaisia ihmisiä tarvitaan Suomeen lisää!! Ihan mahtava luento!" "Unohtui jossain välissä jo muistiinpanojenkin kirjoittaminen kun keskityin niin intensiivisesti teidän juttuihin!
Iso kiitos, aivan huikea luento!"

– Tanja Äärelä, erityispedagogiikan dosentti, Lapin yliopisto

"Julian ja Heikin puheenvuoro sai tilaisuudessamme loistavaa palautetta. Puheenvuoro oli hyvin valmisteltu ja puhutteleva, ja toi esiin uusia näkökulmia osallistujille. Suuret kiitokset Julia ja Heikki!"

– Linda Mård, suunnittelija, aluehallintovirasto
Luento Nuoret yhteiskunnan paineissa – ratkaisuja nuorten pahoinvointiin -tilaisuudessa 19.1.2021

"Olen todella onnellinen, että sain olla mukana koulutuksessa. Tämä on yksi parhaita ja ”out of the box” koulutuksia missä olen ollut. Maailmankatsomukseni on nyt isompi, toivon, että tulevaisuudessa muutkin saavat saman mahdollisuuden kokea tämä."

– Annika Vanatoa, syyttäjä Pohjois-Viron alueella, Tallinna ja Harjun maakunta (Prokuratuur)

"Heikki ja Julia eivät ole tyypillisiä kouluttajia. He pystyvät, ehkä tahallaan, viemään prosessikoulutuksen tasolle, jossa välillä ymmärrät ja välillä et ymmärrä mitään. Se on kaikki kuitenkin suunniteltua. He ovat ammattilaisia, mutta sensitiivisiä, jotka lukevat koulutusporukkaa ja osaavat mennä ryhmän mukana. Koulutuksia ei vedetä samalla sapluunalla, vaan haastetaan ihmisiä ajattelemaan enemmän, mihin he ovat tottuneet. Viimeisenä päivänä saa ymmärryksen siitä, että tämä onkin helppoa ja mahdollista. Koulutuspäivien jälkeen et halua mennä kotiin, vaan haluat vain lisää. Koulutukset ovat kuin huume, josta tulee riippuvaiseksi. Koulutukset on nautinto intensiivisistä kehittymistä, jonka se mahdollistaa."

– Annely Reile, nuorisotoimen johtaja Pärnun kaupunki ja maakunta (Pärnu noorte vabajakeskus)

"Olen saanut työhöni todella paljon antia restoratiivisuudesta ja sovittelusta. Olen käyttänyt sitä tapauksissani ja ne ovat olleet todella ratkaisevia hetkiä."

– Karin Luts, Mdft -perheterapeutti Pärnun kaupunki ja maakunta (Sotsiaalkindlustusamet)

”Sain työhöni mukaan ”kartan”, jonka avulla ratkaisen haastavia tapauksia. Se auttaa kokonaisvaltaisesti näkemään asioita. Parasta on kouluttajat. Olette niin innostuneita siitä, mitä te teette. On ihanaa kuulla ihmisiä, jotka itse uskovat ja tekevät sitä, mistä puhuvat.”

– Jane Koppel, lastensuojelun konsultti Itä-Viron alue, Länsi- ja Itä-Virumaa (Sotsiaalkindlustusamet)

"Julia ja Heikki, olette ihan mahtavia ja ideaalisesti tasapainoinen koulutuksen taistelupari. Teidän omistautuminen, inhimillisyys, asiantuntijuus on todella iso inspiraatio meille kaikille. Olette oman alanne kaikista parhaat tekijät. Teiltä tarttuu virus, jonka avulla maailman katsomus muuttuu, jopa kaikkein immuuneimmille ihmisille.”

– Margarita Ingel, koordinaattori sosiaalitoimi, uhripalvelut koko Viron alueella (Sotsiaalkindlustusamet)

"SUPER koulutus. Teillä on vahvuuksia ja energiaa rankassa työssä, mitä teette. On vaikeaa saada käyntiin jotain uutta, kun ryhmä on varautunut ja kiinni mukavuusalueella. Jos mahdollista, haluaisin päästä vastaavaan koulutukseen uudestaan. Paljon kiitoksia.”

– Aleksei Osokin, poliisi Rakveren alue (Politsei- ja Piirivalveamet)

"Opin teiltä, jos epäonnistut prosessissa, se on osa prosessia. Kiitos teille, että inspiroitte, olette saaneet meidät innostumaan siihen, että kaikki on mahdollista. Kaikesta selviämme ja kaiken oppiman voi jakaa ja pitää jakaa eteenpäin. Joku päivä kaikilla on kaikki hyvin. Taikamaista ja kehittävää olla teidän kanssa. On jo ikävä."

– Krisli Kaldaru, poliisi Itä-Viron alue, Länsi- ja Itä-Virumaa (Politsei- ja Piirivalveamet)

Pidän koulutuksen rytmistä ja nopeudesta. Vahvuus on se, että teorian selittämiseksi käytätte esimerkkejä elävästä elämästä, jolloin sen myös ymmärtää. Havainnollistaminen piirtämällä on hyvä. Annatte vapauden jokaiselle valita omanlaisensa tyylin ja tavan oppia, ettekä pakota yhteen muottiin. Teidän tapa kertoa tarinoita on ihmeellistä. Olette maailman muuttajia isolla sydämellä. Kiitos.

– Triin Mäger, liikkuva erityisnuorisotyöntekijä, Pärnun kaupunki ja maakunta (Pärnu noorte vabajakeskus)

bottom of page