top of page
  • Julia & Heikki

Edusignaali VOL 2

Olemme saaneet tehdä monipuolisia töitä eri sektoreilla niin järjestössä, yrityksessä kuin kunnalla. Työt niin koulun, lastensuojelun, nuorisososiaalisen työn, sovittelutoiminnan ja rikosseuraamusalan parissa ovat opettaneet meille palvelurakenteiden väleistä paljon ja mahdollistanet omien kehittämistaitojemme hioutumisen huippuunsa hankemaailmassa.


Jokainen lasten ja nuorten parissa toimija varmasti tuntee sydämessään paloa ja halua vaikuttaa, mutta rakenteet, eri organisaatioiden normit ja lait saattavat sitä myös joskus rajoittaa. Oma innostuksemme johtuukin pitkälti siitä, että erityisesti järjestötyöntekijöinä olemme saaneet melko vapaat kädet tehdä ja kehittää työtä, sillä kehitystyötä haittaavia rakenteita on ollut melko vähän. Intoa on riittänyt myös jakaa työssä opittua yritystoiminnan kautta. Naapurimaamme Viro halusi tilata meiltä paljon osaamista koulutusten, luentojen ja prosessivalmennuksien myötä eri puolille maata. Näistä koulutuksista on sovittu vuoden 2022 loppuun asti. Se onkin sitten jo toinen tarina.


Edusignaali oy on perustettu ensikertaa 2008, jolloin Heikki keskittyi haastavasti käyttäytyvien lasten ja nuorten kohtaamisen sekä erityisopetuksen salojen kouluttamiseen. Kouluttaminen muuttui myös teoiksi ja pikkuhiljaa työ laajeni lastensuojelun ammatilliseen tukihenkilötoimintaan. Parhaimmillaan Edusignaali oy työllisti lähes 20 ammatillista tukihenkilöä. Yritystoiminta jäi 2016 vuoden jälkeen, juurikin Aseman Lapset ry:n kehittämishankkeiden imun jalkohin. Yritys on ollut pöytälaatikossa aina vuoteen 2020 saakka, jolloin aloitimme yhteistyön Viron oikeusministeriön kanssa. Sivutoiminen yrittäjyys on tarkoittanut sitä, että nettisivujen ja muiden, ns. normaalin yrittäjän perustyökaluihin kuuluvat asiat ovat edenneet verkkaisesti vapaa-ajan harrastuksena. Toisaalta myös vuosi 2020 Virossa mahdollisti meille paljon uusia oivalluksia ja oppimista, joten myös Edusignaali oy:n uusi toiminta muotoutui ja maustui prosessissa naapurimaan innokkaiden kollegojen kanssa.


Tästä alkaa Edusignaali Oy:n uusi alku. Saa nähdä mihin polku vie. Visiostamme lyhyesti: Haluamme levittää taitoja, joilla ihmiset ja organisaatiot voivat levittää hyvinvointia ympärilleen.


Julia ja Heikki


Recent Posts

See All

Cynefin osaksi konfliktinratkaisua

Olemme tahoillamme kokeneita niin nuorten, perheiden, verkostojen kuin erilaisten konfliktien parissa työskentelyssä. Palvelujärjestelmän...

Comments


bottom of page